Boetenom Laiverds

Boetenom laiverds gezocht!

De binnenkant is gerestaureerd en inmiddels in gebruik is genomen als winkel voor Fluitekruid. Nu volgt de buitenkant van ons Rijksmonument, het voormalig gemeentehuis/belastingkantoor. Hiervoor is een restauratieplan gemaakt welke is goedgekeurd door de provincie. Er kan dus begonnen worden!
Het plan omvat de volgende punten.

  • De buitenkant wordt in de originele kleuren geschilderd.
    Het kleuronderzoek is inmiddels gedaan door de dames Veldman en Veltman (zie foto) en het wordt verrassend anders, maar we verklappen het nog niet!
  • Herstel van de windvaan. Ron Casper uit Warffum heeft de Jugenstil vaan meegenomen voor o.a. het verwijderen van roest en het restaureren van het bladgoud.
  • Glas in lood restauratie.
  • Stucwerk aan de achterkant.
  • Schoorsteen restauratie.
  • Metsel en voegwerk waar nodig herstellen.
  • Vervanging betonnen gevelstenen door mooie handgebakken stenen (liggen al klaar in de kelder).
  • Reparatie en vervanging van kapotte stenen.

Er voor de restauratie een mooi bedrag aan subsidie beschikbaar mits de helft van de kosten zelf gefinancierd wordt. Daarom zoek ik nu nog 19 van de benodigde 40 ‘Boetenom laiverds’ die € 1.000 willen investeren om zo dat bedrag te kunnen bijdragen.

De Boetenom laiverds worden op de hoogte gehouden middels een nieuwsbrief. Tijdens een meeting met een hapje en drankje, ziet u wat er allemaal gedaan is. Vooraf loot ik 5 Boetenom laiverds uit die dan afgelost worden.

Zou ú onze Boetenom laiverd willen worden? Helpt u mee?

Ons voormalig gemeentehuis is een kenmerkend gebouw in ons dorp. Graag wil ik haar nu ook aan de buitenkant de status teruggeven dat het verdient en het verval stoppen.

Wilt u aan mij een lening verstrekken, download dan hier het reglement met het aanmeldformulier om in te vullen. Het ingevulde formulier kan via het contactformulier worden teruggestuurd (overnemen van de tekst en aanvullen met de gevraagde gegevens kan ook) of lever het in de winkel in.

Annemiek van der Steen.